• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

Élet az erdőben - LIFEinFORESTS

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság társpartnerként vesz részt a „Továbbfejlesztett kommunikáció, együttműködés és kapacitásbővítés a Natura 2000 erdők biodiverzitásának megőrzése érdekében” című LIFE+ Információ és Kommunikáció pályázatban. A pályázat célja a Natura 2000 erdők védelmi státuszának erősítése a két ellentétes érdekeltségű ágazat, az erdészet és a természetvédelem álláspontjának közelítésével, konszenzus keresésével. A projekt megvalósítása különböző kommunikációs csatornák (képzések, kiadványok, kerekasztal-beszélgetések, workshopok, bel- és külföldi tanulmányutak, stb.) segítségével történik.

Igazgatóságunk négy akcióban fő koordinátorként vesz részt. Készítünk egy színes kiadványt a Natura 2000 erdők természetszerű kezelésével kapcsolatban, valamint három különböző képzést szervezünk. Az egyikbe célcsoportként a jogosult erdészeti szakszemélyzetet kívánjuk bevonni, a másik egy kétnapos, elméleti képzéssel egybekötött szálalásos-jelöléses terepi gyakorlat lesz, míg a harmadiknál a magánerdő-gazdálkodóknak szeretnénk segítséget nyújtani a Natura 2000 erdők kezeléséhez, valamint a pályázható/felvehető támogatások tekintetében. Emellett még más, társpartnerek által koordinált akciókba is bekapcsolódunk. Szervezünk egy bel- és egy külföldi tanulmányutat, amelyeken olyan erdőket keresünk fel, ahol a gazdálkodó a gazdasági célokat sikeresen hangolja össze a természetvédelmi érdekekkel. Vállaltunk filmforgatást, amelyben a Natura 2000 erdőkezelést, ill. a jó gazdálkodási gyakorlatot mutatjuk be. A pályázat eredményeiről a Zöld Horizont hasábjain, külön számban fogunk beszámolni.

A projekt fő kedvezményezettje a WWF Magyarország. további társpartnerek:  Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Pilisi Parkerdő Zrt, Országos Erdészeti Egyesület, Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, valamint az Európa Média. A pályázat 2014. július 1-jével kezdődött és 2018. március 31-ig tart, összes költségvetése 1 190 753 EUR, amelyből a BNPI 270 847 EUR-val részesedik.

 

Mező Hedvig, LIFE projektkoordinátor

 

 

A program hivatalos weboldala:

http://hu.lifeinforests.eu/

 

Kapcsolódó események:

http://bnpi.hu/hir/tanulmanyut-a-zemplenben-lifeinforests-1362.html

 

Kapcsolódó anyagok:

A mi élő erdőnk - film

Élő erdő (Egyenlítő, Ozone Tv)

Utolsó módosítás: 2017. július 12., 14:54