• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

Szélessávú infrastruktúra-fejlesztés

A Digitális Nemzet Fejlesztési Programról szóló 1162/2014. (III. 25.) Korm. határozatban döntött a Kormány a Szupergyors Internet Projekt megvalósításáról.

A szélessávú hálózatok fejlesztését elősegítő kormányzati intézkedésekről szóló 1338/2015. (V. 27.) Korm. határozat megvalósíthatósága érdekében a Bükki  Nemzeti Park Igazgatóság a vagyonkezelésében lévő állami földterületek igénybevételével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást tette közzé:

1.1. Kijelölt kapcsolattartó

Az ügyek intézésére kijelölt kapcsolattartó:

Név:                  Horucziné Bíró Anna

Beosztás:         földügyi szakreferens

E-mail cím:      biroa@bnpi.hu          

Tel. szám:        06-36/411-581  (125. mellék)  30/ 65-56-193

Közzététel 2015.10. 05-től:

 1.1. Nemzeti Földalapba tartozó területek

A tervezési fázisban minden pályázó cég előzetesen a Nemzeti Földalapkezelőt (továbbiakban NFA) köteles megkeresni az NFA vagyoni körbe tartozó (Magyar Állam tulajdonában lévő, termőföld) ingatlanok érintettsége esetén, hogy megkérje az előzetes tulajdonosi hozzájárulást. A végleges tulajdonosi hozzájárulást azonban csak a konkrét helyrajzi számos ingatlanlista és a végleges változási vázrajzok ismeretében tudja majd az NFA kiadni a nyertes pályázók részére.

Amennyiben a beruházás nem jár telekalakítással, csak az érintett ingatlanra az ingatlan-nyilvántartásban a vezetékjog bejegyzésével, és az ehhez szükséges változási vázrajz készítésével, úgy az NFA vagyoni kör esetében a pályázóknak mind a tulajdonosi joggyakorló szervezettől, mind a vagyonkezelőktől (Bükki Nemzeti Park Igazgatóság), illetve a használóktól (pl. haszonbérlők) meg kell kérniük a hozzájárulást a beruházás megvalósításához.

 

1.2. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez tartozó területek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez (továbbiakban MNV Zrt.) tartozó, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (továbbiakban BNPI ) vagyonkezelésében lévő ingatlanok esetén az MNV Zrt. meghatalmazása alapján a BNPI jár el szolgalmi-, valamint (közérdekű) használati jog(ok) alapítása esetén az MNV Zrt. nevében és képviseletében is. Az eljárás során alkalmazandó szabályok, nyomtatványok, a kártalanítás mértéke az MNV Zrt. honlapján közzétett Szabályzatban (56/2010. számú vezérigazgatói utasítás) találhatóak meg.

 

Kapcsolattartó személy

Utolsó módosítás: 2015. október 6., 14:01