• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

A Novohrad-Nógrád Geopark infrastruktúrájának fejlesztése

A Novohrad-Nógrád Geopark infrastruktúrájának fejlesztése (Rozvoj infraštruktúry Novohrad-Nógrád geoparku) (HUSK 0801/2.2.1/216)

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mint vezető partner, Z.p.o Geopark Novohrad-Nógrád JSZT mint külföldi partner és Nógrádi Nonprofit Kft. (Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft) mint 2 számú partner „Magyarország Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 – HUSK 2008/01” keretében megvalósuló projektje

Prioritás:Környezet- és természetvédelem és elérhetőség

Beavatkozás:Közös természetvédelmi tevékenységek

Intézkedés: Közös természetvédelmi tevékenységek – HU-SK 2008/01/2.2.1

A projekt főtevékenységeit a határon átnyúló élettelen természeti értékek bemutatása, illetve a kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése képezi. Az élettelen természeti értékek helyreállítása, a természeti területek kiszolgáló infrastruktúrájának fejlesztése Magyarországon egy, Szlovákiában két földtudományi bemutatóhelyen valósul meg. Salgótarján–Baglyaskőn a megépülő természetvédelmi fogadó- és oktatóközpont felépítése, Szlovákiában a mucsényi geológiai helyszín fejlesztése, pihenőhely létrehozása, a meglévő tanösvény felújítása és egy új tanösvény kiépítése valósul meg, melynek köszönhetően a Mucsényi-barlangtól a látogatók rátérhetnek az ipolytarnóci tanösvényre. A következő projekteredmény a füleki vár kazamatájában egy paleontológiai bemutatóhely kialakítása, és a vár területén lévő tanösvény teljeskörű felújítása. A projekt keretein belül egy háromnyelvű kiadvány kerül kiadásra és a beruházásokhoz kapcsolódóan önállóan nem támogatható tevékenységek is megvalósulnak a határ mindkét oldalán, illetve mindkét országban kisebb-nagyobb szakmai rendezvények kerülnek megrendezésre.

 HUSK

http://www.husk-cbc.eu/hu/

Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Utolsó módosítás: 2013. augusztus 7., 11:55