• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével KEHOP-4.2.0-15-2016-00005

A természetvédelmi őrszolgálat tájegységi szervezetben látja el feladatait. A működési területet 7 tájegység fedi le. A természetvédelmi őrszolgálat jelenlegi létszáma 34 fő.

Az őrszolgálat rendelkezik a feladatai ellátásához alapvetően szükséges eszközökkel és járművekkel, azonban ezek idővel elhasználódnak, meghibásodnak, rendszeres pótlásuk szükséges.

 

Jelenleg 3 tájegységben rendelkezünk saját tájegységközponttal, 3 esetben a természetvédelmi őrök bérelt irodahelyiségekben dolgoznak, egy tájegység jelenleg nem rendelkezik központi irodával. Megoldatlan a tájegységközponttól távol lévő őrkerületekben dolgozó kollégák megfelelő elhelyezése és munkafeltételeik biztosítása.

 

Célunk, hogy a járművek és monitoring eszközök beszerzésével ne csak pótoljuk az elhasználódott, elöregedett eszközöket, járműveket, hanem modernebb, jobb minőségű eszközök beszerzésével az eszközállomány színvonalát emeljük, a munkavégzés hatékonyságát növeljük. A tardi őrszolgálati iroda kialakításával egy élő és élettelen természeti értékekben egyaránt gazdag, több mint 18.000 ha kiterjedésű őrkerületben teremtünk megfelelő munkakörülményeket, lehetőséget az adminisztrációs feladatok ellátásra, az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, a gépjárművek, monitoring és adatfeldolgozó eszközök tárolására.

 

Az adott ingatlanon az építtető egy új Őrház épületet kíván építeni a Nemzeti Park területén dolgozóknak. Az épület célja, hogy a területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonysága javuljon a területen. Az épületben 3 fő fog munkavégzés miatt bent tartózkodni. Az építtetők elvárása egy 80 – 100 m2 közötti nettó alapterületű épület volt, amiben 1 db fogadótér, 1 db iroda, 1 db öltöző+pihenő helyiség, 1 db fürdőszoba, 1 db étkező+ teakonyha, 1 db mozgáskorlátozott 1 db kazánház, 1 db tároló és 1 db garázs helyiség legyen kialakítva.

 

 

 

Projekt tervezett időszaka:                              2016.09.01 – 2018.12.31.

A projekt tervezett időigénye:                         28 hónap

A projekt becsült összköltsége:                      190.000.000,- Ft (nettó)

Érintett megyék:                                Borsod-Abaúj-Zemplén megye

                                                                              Nógrád megye

                                                                              Heves megye

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 20., 11:51

Menü

Facebook