• Cím: 3304 Eger, Sánc u. 6.
  • Tel: 36/411-581 Fax: 36/412-791
  • Email: titkarsag@bnpi.hu

2017. június 19., 13:35

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését a szombati Bükkaljai Mustrára

A bogácsi Rendezvényparkban megrendezendő, a XXV. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny keretén belül megszervezett IV. Bükkaljai Mustrán 2017. június 24.-én (szombaton) főzőversenyt szervezünk, amelyre május 20-ig lehet jelentkezni.

Kategóriák:

I.      Rizling borhoz illő étel készítése.

II.     Kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése.

Az elkészített ételeket szakmai zsűri díjazza. A résztvevő csapatok és a díjazottak ajándékban részesülnek. Mind a két kategóriában készült ételeket egyforma díjazásban részesítik a szervezők:

I.  helyezett csapatok díjazása: 30.000 Ft és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósának Borostyán Vendégházában (Répáshuta) 1 hosszú hétvége a csapat számára + serleg

II. helyezett csapatok díjazása: 20.000 Ft és a csapat számára ingyenes belépők az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontba + serleg

III. helyezett csapatok díjazása: 10.000 Ft és a csapatok számára ingyenes belépők a Lillafüredi Anna barlangba + serleg


Eredményhirdetés: 2017. június 24. 16:30, a felvonulást követően a Rendezvényparkban!

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Jelentkezés szándékát kérem, jelezze a következő postai címen:

Bogácsi Turisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft.

3412 Bogács, Alkotmány u. 5.

vagy elektronikus formában a turizmus@bogacs.hu e-mail címre a jelentkezési lap megfelelő kitöltésével.

További információ:

Tel.: +36-49/534-011  E-mail: turizmus@bogacs.hu  web: www.bogacs.hu

Részvételi feltételek az I. kategória, rizling borhoz illő étel készítése esetén: 

 Tűzifát a szervezők biztosítanak. Az ételek elkészítéséhez szükséges nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében.
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  •  a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk
  • a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  •  az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,

 

Részvételi feltételek a II. kategória, kékfrankos borhoz illő vaddisznó húsból készült étel készítése esetén: 

Csapatonként 5 kg vaddisznóhúst (3 kg csontos és 2 kg színhús) és tűzifát a szervezők biztosítanak a versenyben résztvevőknek. Az ételek elkészítéséhez szükséges egyéb nyersanyagokról, ízesítőkről és a főzési eszközökről a csapatok maguk gondoskodnak.

  • A csapatok vállalják, hogy az általuk készített ételből legalább 15-20 adagot szétosztanak a közönség részére támogatói jegy ellenében
  • az elkészített ételből/ételekből megmaradó adagot a rendezvényre kilátogató vendégek részére támogatói jegy ellenében kiadhatja,
  • a támogatói jegyek árusításából befolyt összegből jegyenként 200 Ft-ot visszatérítünk a résztvevő csapatnak,
  • a résztvevő csapatoknak a felhasznált alapanyagok eredetét blokkal, számlával kell igazolni a főzőverseny megkezdése előtt,
  •  a csapatok számára a nevezés díjtalan,
  • az ételt a helyszínen kell elkészíteni,
  • a résztvevő csapatok sátorról, tűzifától eltérő tüzelőről, egyéb felszerelésekről maguk gondoskodnak.  A főzéshez tűzifát, vagy engedélyezett típusú, kifogástalan állapotú, a kereskedelemben kapható PB gázégőt szabad használni. A helyszínen nyomáscsökkentővel felszerelt PB gázpalackot lehet tartani, melyet a főzéshez használnak.
  • a szervezőség a vendégek részére a támogatói jegy mellé műanyag tányért és evőeszközöket biztosít, a főzőcsapatoknak erről nem kell külön gondoskodniuk, de az ide vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.
  • a résztvevők kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok egészségre ártalmatlanok,
  • a kiállított tárgyakért, eszközökért a rendezőség felelősséget nem vállal,
  • a csapatoknak a főzés idejére biztosítaniuk kell maguknak egy darab tűzoltó készüléket,
  • készpénzért kizárólag az idevonatkozó jogszabályok betartásával, a megfelelő engedélyek birtokában árusíthatnak a résztvevők,


Kapcsolódó anyagok:

IV. Bükkaljai Mustra 2017. június 24-én

 

 

 

Legfrissebb hírek

2018. május 26., 09:00

XX. BÜKK – AGGTELEK KERÉKPÁRTÚRA

Az Európai Nemzeti Parkok Napján kerékpártúra indul Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Park-ba, Szilvásváradról az aggteleki Baradla-barlangig. A túra során 12 településen és védett területeken hala-dunk keresztül megállókkal, ahol a helyi kultúrtörténeti örökségről és természeti értékekről hallhatunk ismer-tetőket. Az aggteleki célban játékos természetismereti és helytörténeti TOTO, nyeremények, és ingyenes bar-langlátogatás várja a kerekezőket. Tovább...

2018. május 12., 10:00

Orchidea nap és fotós túra (boldogasszony papucsa)

Egyedülálló lehetőséget biztosítunk a Boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) fokozottan védett növény megfigyelésére és fotózására. Tovább...

2018. május 12., 09:30

Erdei mesterdalnokok Felsőtárkányban

Madármegfigyelés és madárhangvadászat a Felsőtárkány környéki erdőkben, ahol a tavaszi madárvilág képviselőivel és a természet egyéb szépségeivel ismerkedhetünk meg túránk során. Távcsöveket korlátozott számban biztosítunk. Tovább...

2018. május 8., 10:20

Erdei mesterdalnokok Felsőtárkányban

Madármegfigyelés és madárhangvadászat a Felsőtárkány környéki erdőkben, ahol a tavaszi madárvilág képviselőivel és a természet egyéb szépségeivel ismerkedhetünk meg túránk során. Távcsöveket korlátozott számban biztosítunk. Tovább...

2018. május 7., 17:00

Egri Természetismereti Estek: A farkasok viselkedése

Időpont: 2018. május 7. (hétfő) 17:00 Tovább...

2018. május 7., 09:59

Kaptárkő Nap Szomolyán

2018. május 5-én második alkalommal rendeztük meg Szomolyán a Kaptárkő Napot, amelynek célja a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra (a 2016-tól a Magyar Értéktár, majd pedig a Hungarikumok Gyűjteményének részei) megóvása, gondozása, bemutatása, népszerűsítése a célja. Tovább...

2018. május 7., 08:36

Orchidea nap Felsőtárkányban - Boldogasszony papucsa fotózási lehetőség május 12-én

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egyedülálló lehetőséget biztosít a Boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) fokozottan védett növény megfigyelésére és fotózására. Az elzárt élőhelyre való belépést szakvezetőink segítik. A kora nyári idő miatt idén hamarabb virágzik a növény, ezért az előzetesen meghirdetett május 19.helyett május 12-én várjuk az érdeklődőket. Regisztráció szükséges. Tovább...

2018. május 5., 09:00

A Bükk északi gerincén

A Bánkútról induló túra célja a természetvédelem, a madárvilág és a régészeti értékek (őskori, ókori és középkori várromok) megismertetése a Bükk északi részének bükköseiben. Természetvédelmi őrünk olyan fokozottan védett helyeket is bemutat, ahová egyébként tilos a belépés. Tovább...

2018. május 5., 09:00

Kaptárkő Nap Szomolyán május 5-én

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Kaptárkő Egyesület és a Szomolya Község Önkormányzatával közösen rendezi meg május 5-én, szombaton a Kaptárkő Napot Szomolyán. A színes programok és szakmai rendezvények mellett, helyi termelők, kézművesek, nemzeti parki védjegyes termékek, tájjellegű ételek, borok és színpadi műsorok várják az érdeklődőket. Tovább...

2018. május 3., 16:33

XX. BÜKK – AGGTELEK KERÉKPÁRTÚRA

Az Európai Nemzeti Parkok Napján kerékpártúra indul Bükki Nemzeti Parkból az Aggteleki Nemzeti Park-ba, Szilvásváradról az aggteleki Baradla-barlangig. A túra során 12 településen és védett területeken hala-dunk keresztül megállókkal, ahol a helyi kultúrtörténeti örökségről és természeti értékekről hallhatunk ismer-tetőket. Az aggteleki célban játékos természetismereti és helytörténeti TOTO, nyeremények, és ingyenes bar-langlátogatás várja a kerekezőket. Tovább...